Mansur Yavaş’ın açık desteğine Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken yorum!


MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önceki gün gerçekleştirilen bir açılış programında, törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Temennimiz cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz” ifadeleriyle seslenmesi, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Adı olası cumhurbaşkanı adayları arasında zaman zaman dillendirilen Yavaş’ın sözleri kulislerde CHP liderinin adaylığına açık destek olarak yorumlanırken, Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın temennisiyle ilgili “Bakalım İYİ Parti’de nasıl yankılanacak” ifadesini kullandığı öğrenildi.

CHP kulislerinde de Yavaş’ın son açıklamasına ilişkin “Çok açık söyledi. Artık kendi adaylığı söz konusu değil. Tamamen genel başkanı destekliyor. Aday olmayacağı mesajını verdi, adayının Kılıçdaroğlu olduğunu ifade etti. Vefasını gösterdi. Siyasette vefa önemlidir. Mansur Bey reel politikayı iyi okuyor, siyaseti biliyor, vefasını da gösterdi, tavrını açıkladı” değerlendirmeleri yapıldı.

İYİ Parti’nin bundan sonra Yavaş’ın adaylığını gündeme getirip, bu konuda ısrar edemeyeceği vurgulanarak “o kapı artık kapandı” yorumları da dile getirildi.

‘ÖNERİLMEYİ BEKLER’

CHP’li kurmaylar da, Demokrat Parti Genel Başkan Gültekin Uysal’ın, “Kılıçdaroğlu’nun kazanacak aday olduğunu düşünüyorum” sözlerine işaret ederek, “Artık iş Kılıçdaroğlu’nun adaylığına doğru gidiyor” değerlendirmesinde bulundular. Kılıçdaroğlu’nun, 26 Ocak’ta İYİ Parti’nin ev sahipliğinde yapılacak Altılı Masa toplantısında kendi adaylığını gündeme getirip getirmeyeceğine ilişkin ise parti kurmayları, “Adaylığını kendi gündeme getirmez, masadan bekler. Genel başkanın tarzı öyle, kendini ortaya koymaz, birinin önermesini bekler. Bu da ya Gültekin Bey olur ya Temel Bey (Saadet Partisi Genel Başkanı) olur” İfadelerini kullandılar.

CHP’liler sosyal medya hesaplarından, “Yeni bir sayfa açacağız!” sloganıyla Kılıçdaroğlu’nun “Yeni bir sayfayı, güzel bir sayfayı açmak zorundayız” sözlerinin yer aldığı videoyu paylaştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*