Galatasaray’da Emre Taşdemir kendini buldu! Bilinmeyen hikayesi

Spor Toto Süper Lig’de 12. hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Fatih Karagümrük’ü Emre Taşdemir ve Juan Mata’nın golleriyle 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılarda kilidi çözen golü 60. dakikada Emre Taşdemir attı. Oyuncu Mata’nın golünü de kanattan getirdiği topla hazırlayan isimdi.

OKAN BURUK ONU KADRODA İSTEMEDİ, KURTARICI OLDU

Cimbom’da teknik direktör Okan Buruk’un sezon öncesi planlarında Sacha Boey ile yer almayan Taşdemir, transfer döneminde 1. Lig takımları Göztepe ve Adanaspor’dan gelen teklifleri kabul etmedi. Mücadelesine devam eden futbolcu, bu sezon 12. haftada ilk defa Karagümrük karşısında şans buldu. Taşdemir, 3 haftadır 3 puan alamayan Galatasaray’ın kriz döneminde sahneye çıkarak kurtarıcı oldu.

REZERV LİG’DE 2 GOL ATTI

Geçtiğimiz sezonu Giresunspor’da kiralık olarak geçiren Emre Taşdemir, Rezerv Lig’de 4 maçta forma giydi ve 2 kez rakip fileleri havalandırdı. 

AYAĞINDA KIRIK KEMİK UNUTULDU

Bursaspor’da oynadığı dönem ayak bileğindeki bağda yırtık teşhisi konan Emre, tedavi için kulüp tarafından Almanya’ya gönderildi. Burada ameliyat olan 27 yaşındaki sol bek sonrasında geri döndü ancak bir türlü istediği performansı sergileyemedi.

PAUL LE GUEN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Sonradan ortaya çıktı ki Emre Taşdemir’in ayak bileğinde kırık bir kemik unutulmuştu. İyileştiğini zannederek oynamaya çalışan ve 2016-17 sezonunu da sık sık sakatlanarak geçiren Emre’yi kurtaran ise o dönemin Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen oldu.

ŞİFAYI KATAR’DA BULDU

Fransız teknik direktör, o dönem oynanan hazırlık maçında sadece 45 dakika sahada kalabilen Emre’yi, Katar’da tanıdığı bir doktora yönlendirdi. Oyuncunun ayak bileğinde unutulan kırık kemik tedavi edildi ve Emre Taşdemir sahalara dönebildi.

6 YIL SONRA GOL ATTI

Galatasaray’ın Fatih Karagümrük ile oynadığı karşılaşmada 457 gün sonra Süper Lig’de sarı-kırmızılı formayı giyen Emre Taşdemir, 6 yıl sonra gol atmayı başardı. Futbolcu, Karagümrük’ten önce son golünü Bursaspor forması giydiği dönemde Aralık 2016’da Beşiktaş maçında ağlara yollamıştı.

EMRE TAŞDEMİR’İN GALATASARAY PERFORMANSI

27 yaşındaki Emre Taşdemir, sol bek sol orta saha ve sol ön mevkilerinde görev yapabiliyor. 28-19 sezonunda Bursaspor’dan Galatasaray’a gelen futbolcu, Kayserispor ve Giresunspor’da kiralık olarak oynadı. Galatasaray ile her kulvarda toplam 32 maçı çıkan Emre Taşdemir ilk kez Karagümrük maçında gol sevinci yaşadı. Futbolcunun sarı kırmızılı formayla 7 asisti bulunuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*