Gareth Southgate, beş City’li futbolcuyu Malta maçında oynatmayı düşünmüyor

İngiltere Milli Takımı bu hafta Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde iki maça çıkacak. Ancak bu karşılaşma öncesinde kadrodaki Manchester City’li oyuncular için soru işaretleri oluştu.

İngilizler öncelikle cuma günü deplasmanda Malta ile karşı karşıya gelecek. Milli takım pazartesi günü ise sahasında Kuzey Makedonya’yı konuk edecek. Teknik direktör Gareth Southgate, listeyi geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı.

Aday kadroda beş City’li var

Milli takımın aday kadrosunda Manchester City’den beş futbolcu yer alıyor. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Inter ile karşılaşan mavi-beyazlıların da kadrosunda yer alan John Stones, Kyle Walker, Kalvin Phillips, Phil Foden, Jack Grealish İngiltere Milli Takımı’nın kadrosundaki oyuncular.

Kampa katıldılar, ilk maç yoklar

Ancak İstanbul’daki zaferin ardından yaşanan gelişmeler, bu isimlerden Malta ve Kuzey Makedonya karşılaşmalarında yararlanmayı zorlaştırdı. İngiliz basınında yer alan habere göre Manchester City’li oyuncular milli takım kampına bugün itibariyle katıldı.

İstanbul-Ibiza-Manchester üçgeni

Şampiyonlar Ligi final maçının bitimiyle başlayan kutlamaların İstanbul’da gece otelde sürdüğüne, Manchester’a döndükten sonra kentte devam ettiğine, bazı futbolcuların Ibiza’ya partiye bile gittiğine dikkat çekildi. Dolayısıyla üç gündür süren kutlamalar, partiler, eğlenceler akabinde City’li futbolcuların fiziksel ve mental olarak şu an cuma günkü maç için tam olarak hazır olmadıkları şüphesi bulunduğu vurgulandı.

Pazartesi günü için umut var

Manchester City’li beş futbolcunun yine de kafileye dahil edilerek Malta deplasmanına götürüleceği ancak ilk 11’de görev almalarının beklenmediği, hatta yedek kulübesinde bile yer almayabilecekleri belirtildi. City’li futbolcuları, hazır hale gelmeleri durumunda Old Trafford’da pazartesi oynanacak Kuzey Makedonya maçında değerlendirme planı bulunduğu aktarıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*