Google, bu iddialarla soruşturulacak

MİTHAT YURDAKUL/ANKARA- İddialara göre, Google kutucuğunda arama yapıldıktan sonra listelenen sonuçlar, “görseller”, “videolar”, “kullanıcılar bunları da sordu” gibi bölümler nedeniyle sayfada aşağıya doğru itiliyor ve internet sitelerinin Google arama motorundan aldığı organik trafik azalıyor.

İnternetteki arama pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasıyla Rekabet Kurulu tarafından başlatılan Google soruşturmasında detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

Google’ın konum ve gösterim şekli itibarıyla organik sonuçları alta itici (demotion) bu tür uygulamaları nedeniyle, diğer internet sitelerinin Google arama motorundan aldığı organik trafiğin azaldığı ve faaliyetlerinin zorlaştığı da iddialar arasında yer alıyor. Google hakkında şikayet üzerine başlatılan rekabet soruşturması, “Bir veya birden fazla teşebbüsün ülkenin bütününde ya da bir bölümünde bir mal veya hizmet piyasasındaki hâkim durumunu tek başına yahut başkaları ile yapacağı anlaşmalar ya da birlikte davranışlar ile kötüye kullanmasını” yasaklayan mevzuat uyarınca yürütülecek. 

Soruşturma Google bünyesindeki bütün şirketleri kapsayacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*