HDP’li Azad Barış’tan tepki çeken sözler: Afrin’i geri alacağız, özerkliği kuracağız

HDP, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıkladı. HDP Milletvekili adayı Azad Barış, Türkiye’nin terörden arındırdığı Afrin’i geri alacaklarını söyledi.

HDP’nin Diyarbakır Milletvekili adayı Azad Barış, bir yayın kuruluşuna verdiği röportajda tepki çeken sözler sarf etti. Özerklik vaadinde bulunan Barış, “Herkes kendi yerinde özgürce, demokratik bir çerçevede özerk olmalı. Merkeze bağlı bir özerklik ama ademi-merkeziyetçi bir özerklik olmalı.” dedi.

“BUNLARIN HEPSİ MASADA”

“Diyarbakır’ın güçlenmesi Kürdistan’ın güçlenmesi demektir” diyen Barış “Bunların hepsi masada” sözleri ile de Kılıçdaoroğlu’nun HDP ile yaptığı işbirliğine atıfta bulundu.

Barış konuşmasında şunları söyledi:

Buranın güçlü olması tüm Kürdistan’ın güçlü olması anlamına gelir. Bizler güçlü olursak Şengal’deki saldırıları tamamen durdurur ve Afrin’in işgaline de son vererek, geri alırız. Bunların hepsi masada var ve bunlar bizim projelerimiz. Bizler de bunun bir parçasıyız ve bu söylediklerimi muhakkak başaracağız.”

“CEZAEVLERİNDE KALANLARI BIRAKTIRACAĞIZ”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı işaret ederek cezaevlerindeki tutukluların serbest kalacağını belirten Barış “Bizler şunu istiyoruz; cezaevlerinde olan tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Cezaevlerinde kalanları bıraktıracağız. Tüm anayasayı sil baştan değiştireceğiz” açıklamasında bulundu.

TÜRK ORDUSU AFRİN’İ TERÖRİSTLERİN ELİNDEN KURTARDI

PKK/YPG terör örgütünün Afrin Bölgesinden hudut karakollarımıza yönelik saldırı ve tacizlerini engellemek, bölge halkını örgütün zulmünden kurtararak istikrarı sağlamak maksadıyla 20 Ocak 2018 tarihinde “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatıldı. 282 meskûn mahal ve 2.000 km2’lik alan kontrol altına alındı.

Diğer bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak icra edilen hayatın normalleştirilmesine yönelik faaliyetler kapsamında, 1 hastane hizmete girdi, 287 okulda 53.000 öğrenciye eğitim verilmeye başlandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*