Josep Borrell: Ukrayna’ya askeri desteğimizi hızlandıralım

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Almanya’daki 59. Münih Güvenlik Konferansı’nda konuştu.

Borrell’in gündeminde Rusya karşısında Ukrayna’ya askeri destek verilmesi vardı.

Konuşmasında Borrell, “Bir an önce Ukrayna’ya askeri desteğimizi artırmamız ve hızlandırmamız gerekiyor.” dedi.

Kiev için askeri destek çağrısı

Liderlere seslenen Borrell, yapmaları gereken ilk ve acil şeyin, “Ukrayna’yı silahlandırmak” olduğunun altını çizdi:

Buradaki tüm Avrupalı liderler, Rusya’nın bu savaşı kazanamayacağını, Ukrayna’nın galip gelmesi gerektiğini söylediler. O zaman sözlerden gerçeklere geçelim ve Ukrayna’ya askeri desteğimizi hızlandıralım. Çünkü Ukrayna, mevcut mühimmat açısından kritik bir durumda.

“Elimizdekini kullanmalıyız”

Sorunun yeni satın almaların veya ortak Avrupa satın alma programlarının tamamlanmasını beklemeden, “haftalar içinde” çözülmesi gerektiğini vurgulayan Borrell, “Elimizdekini, üye devletlerin sahip olduklarını kullanmalıyız.” dedi.

Borrell ayrıca, AB üye ülkelerine tanklar da dahil olmak üzere, ağır silahların sevkiyatını hızlandırmaları çağrısında bulundu.

AB Yüksek Temsilcisi, konuşmasının devamında şöyle dedi:

“Bu tür silahlar olmadan savaşı kazanamazsınız”

Bir savaşı, klasik bir savaşı kazanmak için muharebe tanklarına ihtiyacınız olduğunu herkes bilir. Bu tür silahlar olmadan bu savaşı kazanamazsınız. 155 milimetrelik obüs mermisini, bir Avrupa ülkesinin ordusunun satın alması neredeyse 10 ay sürüyor.

Neredeyse bir yıl. Havadan havaya füze satın almak için neredeyse üç yıl. Bu, bugün yaşadığımız şeylere uygun değil. Çünkü yaşadığımız duruma uygun değiliz.

Gözden Kaçmasın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: Rusya’nın Ukrayna’da yenilmesini istiyorum Haberin Detayları

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*