Kahramanmaraş depremini yaşayan vatandaş, konteyner kentlere yardım ediyor

Türkiye, 7’sinden 70’ine deprem yaralarını sarmak için mücadele veriyor.

Kahramanmaraş depremine dışarıda yakalanan mobilyacı Ali Taş, ailesini güvenli bir bölgeye aldıktan sonra kurtarma çalışmalarına katıldı.

Kurtarma çalışmalarının ardından kurulan konteyner kente yardıma giden Taş, depremzedeler için hazırlanan konteynerlerde dolap montajı yaparak yardım etmeye devam etti.

“Hafif hasarlı kurtulduk”

Gönüllü olarak yardım çalışmalarına katıldığını söyleyen Ali Taş şu ifadeleri kullandı;

Kahramanmaraş’ta mobilyacılık yapıyorum. Kendi dükkanımız ağır hasarlı çıktı. Kendimiz de hafif hasarlı kurtulduk. 1 hafta enkaz çalışmalarına katıldık ve kendimiz toparladık. Burada konteynerlerde mutfak dolapları kurmaya geldim usta olarak. Yardımcı olmaya geldim. Deprem 04.17 geçe oldu. Yataktan çıkamadım bir çocuğum ağlıyordu. Onu aldım onu korudum. 93 saniye falan kadar sürdü.

“Enkazın altından memleketimizi kurtaralım”

Daha sonra 1-2 dakika müsaade etti bize. Bu arada ben aldım çocuklarımı arabaya yerleştirdim. Çok yağmurlu bir havaydı. Daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü vardı evimin orada, oraları kontrol etmeye gittiğimde bazı binaların çöktüğünü gördüm. Bazılarından çok ses geliyordu. Akrabaları, kardeşlerimi kontrol ettim. Evim müstakil az hasarlı olarak çıktı. Ben de gönüllü olarak konteyner kentte yardım geldim. Bütün Maraşlılar artık kendine gelip herkes elinden geldiğince bir şeyler yapsın ki bu enkazın altından memleketimizi kurtaralım. Memleket bizim memleketimiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*