Kim Min Jae, Güney Kore’ye dönecek! Askere gidiyor

Bu sezon Napoli forması ile göstermiş olduğu performansla takımın vazgeçilmez oyuncusu olan Kim Min Jae, zorunlu askerlik görevini tamamlamak için için ülkesi Güney Kore’ye gidiyor. İşte detaylar…

DEFANSIN YENİ LİDERLİ KIM MIN JAE

Tercihini İtalyan kulübünden yana kullanan Güney Koreli stoper Kim Min Je, bu transferde Fenerbahçe’ye 18 Milyon Euro kazandırdı. Yeni takımına alışmakta hiç zorlanmayan ve İtalyan gazetelerinin manşetlerini süsleyen 25 yaşındaki oyuncu şimdiden takımın vazgeçilmezleri arasına girdi.

DEVLER PEŞİNE DÜŞTÜ

Napoli forması altında başarılı bir sezon geçiren Kim Min Jae için transfer iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Manchester United, Liverpool, PSG ve Tottenham gibi ekiplerin ilgilendiği yazılan Güney Koreli savunma oyuncusu için yeni bir iddia gündeme geldi.

KIM’DEN TRANSFER AÇIKLAMASI

Kim Min Jae’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Transfer söylentilerinden rahatsız değilim ve ilgilenmiyorum. Bu tür saçmalıklardan çok takıma odaklanıyorum. Kazanılacak çok önemli maçlar var. Ben Napoli’ye odaklanmış durumdayım” demişti.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Bu sezon Napoli forması ile 40 resmi maça çıkan Kim Min Jae, İtalya temsilcisi ile 2 kez gol sevinci yaşadı. Öte yandan Güney Koreli futbolcu, takım arkadaşlarına da 2 kez gol pası verdi.

ASKERE GİDİYOR

İtalyan basınında yer alan habere göre, başarılı savunma oyuncusunun Haziran – Temmuz ayları arasındaki dönemde ülkesinde 3 haftalık zorunlu askerlik görevini yapacağı aktarıldı.

Kim’in, 2018’de Asya Oyunları’nı kazanan kadroda yer aldığı için tam askerlik hizmetinden muaf tutulduğu ve sadece 3 haftalık temel eğitimi alacağı hatırlatıldı.

YAZ AYLARI YOĞUN GEÇEBİLİR

Kim Min Jae’nin Napoli ile sözleşmesinde İtalya dışındaki takımlar için 1-15 Temmuz tarihleri arasında 50 milyon euroluk serbest kalma maddesi yer aldığı öne sürüldü. Askerlik görevini yetire getirecek başarılı oyuncunun, bu nedenle yaz aylarını yoğun geçirebileceği vurgulandı.

HEUNG MIN SON DA YAPMIŞTI

Tottenham forması giyen yıldız isim Heung Min Son da, 2020 yılında 3 haftalık askerlik görevini yerine getirmişti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*