‘Kullanacağınız oy altın değerinde’

Gülden Çoktan – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki seçimlerde yaklaşık 6 .5 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Bu gençler demokrasiden yana oy kullandığında Türkiye’nin tarihini değiştirecek. Kullanacağınız oy altın değerinde” dedi. Kılıçdaroğlu, dün Sarıyer’deki 50. Gençlik Kampı Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi’nde CHP’li gençlerle bir araya geldi. Programa CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı ve partililer katıldı.

‘Umudu büyütün’

Gençlere, asla karamsarlığa kapılmamaları gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kurtuluş Savaşı en zor koşullarda verilmiştir ve hiç kimse umutsuzluğa kapılmamıştır. O nedenle efendim baskı var, tweet bile atamıyoruz. Çok karamsar bir ortam var. Umutsuzluğa kapıldım… Herkes kapılabilir. Ama CHP’li gençlerin umutsuzluğa kapılma hakları ve yetkileri yoktur. Siz umudu büyüten kişilersiniz. Çünkü sizler geleceği inşa etmek için yola çıktınız… Baskı kurabilirler, şiddet uygulayabilirler. Ama unutmayın sabırla, umutla, sağlıklı ve tutarlı adımlarla güzel bir geleceği inşa edebiliriz” diye konuştu.

‘Tarih bunu yazacak’

Seçimlerde herkesin sandığa gitmesini istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sakın ola ‘Sandığa gitmesek de olur. Bugün biraz işim var’ demeyeceksiniz. Asla demeyeceğiz. Dedirtmeyeceğiz. Herkesin kararlılıkta sandığa gitmesini isteyeceğiz. Yanlış hatırlamıyorsam 6.5 milyon genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 6.5 milyon genç ilk kez sandığa gidip demokrasiden yana oy kullandığında Türkiye’nin tarihini değiştirecek. Aslında önünüzde dünya siyaset tarihine bırakacağınız güzel bir miras var. Otoriter bir yönetimi, demokratik yöntemlerle sandığa giderek değiştireceksiniz. Ve dünya siyaset tarihi Türkiye Cumhuriyeti gençlerinin otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirdiklerini görecek ve tarih bunu yazacaktır. Belki farkında değilsiniz. Kullandığınız oyun altın değerinde olduğunu bilin. Sandığa gidip oy kullandığınızda tıkanan bütün demokratik kanalların yeniden açılmasını sağlayan bir güç olarak ortaya çıkacaksınız” ifadelerini kullandı.

‘Yaşanabilir bir İstanbul’

Sarıyer Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının önüne engeller çıkartıldığını ifade ederek şunları kaydetti: “Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim; ‘Hiç şikayet etmeyin, sizin göreviniz bütün bu aksaklıkları, zorlukları aşıp, halka hizmet etmektir.’ Belediye başkanlarımız bu görevi başarıyla yapıyor. O nedenle hepinizin huzurunda belediye başkanlarımızı kutluyorum. İstanbul sadece Türkiye açısından değil, dünya açısından da önemli. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış, kadim bir kent. CHP’li belediye başkanları, tarihi eserleri ihmal edilen, çevresi, doğası tahrip edilen, beton ormanına dönüştürülen İstanbul’da yaşanabilir alanlar yaratmak için çabalıyor. Biz İstanbul’u dünyanın göz bebeği kentlerinden birisi haline getirmek istiyoruz ve bu mücadele veriliyor. Bu mücadele, sadece İstanbul’da değil Ankara’da, pek çok yerde de veriliyor” diye konuştu.

CHP lideri son olarak geçtiğimiz günlerde Avcılar Belediyesi tarafından hizmete açılan İnovasyon Merkezini ziyaret etti.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*