Nihat Kahveci: Mauro Icardi gibi büyük oyuncunun olayı budur!

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig’in 33. haftasında Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Müsabaka Nef Stadyumu’nda oynandı. Zorlu maçı sarı-kırmızılı ekip 1-0’lık skorla kazandı ve şampiyonluk yolunda kritik bir 3 puanın sahibi oldu. Maçın ardından eski futbolcu Nihat Kahveci, müsabakayı TRT Spor’da değerlendirdi.

Başakşehir hakkında konuşan Nihat kahveci, “İlk maçta 7 gol yemişsin, takım olarak ve hoca olarak da yenilmişsin. Sonra kupada Galatasaray’ı eliyorsun, şimdi de burada lig maçına çıkıyorsun. Bulabileceğin pozisyonlar belli, ileride top tutarsın hızlı hücum yaparsın. Figueredo çok etkisizdi bugün. Deniz ve Serdar birşeyler yapmaya çalıştı ama onlar da sonuca ulaşamadı” dedi.

Okan Buruk’un oyuncularına güvendiği söyleyen Kahveci, “Okan Buruk oyuncularına çok güvendi, Adekugbe’nin yerine Kazımcan’ı oynatarak orayı değiştirdi sadece. 14’te 14 yaptığı dönemde sabit bir 11’i vardı Okan hocanın, şimdi de onlarla devam etti ve oyuncularına güvendiğini gösterdi” ifadelerini kullandı.

İlk yarıyı değerlendiren eski futbolcu, “İlk 45 dakika çok iyiydi Galatasaray, 45 ile 80 arasında hiçbir şey olmadı maçta. Bir tek Abdülkerim vurdu çıkardılar birşeyler oldu. Onun dışında olan bir şey yok” sözlerini kullandı.

Icardi’nin penaltı vuruşu hakkında konuşan Nihat Kahveci, “Icardi gibi büyük oyuncunun olayı budur. Panenka’dan eleştirildi ama ben topu göremedim ki o kadar da sert vurmadığı halde. Güzel bir penaltı golü attı” dedi.

Okan Buruk’un hakemlerle çok konuştuğunu dile getiren Kahveci, “Okan hoca bugün saha kenarında hiç durmuyordu, forma versen sahaya girecekti ama şunu söylemek istiyorum, Okan hoca hakemlerle çok konuşuyor. Okan hoca oynarken de böyleydi” sözlerini sarf etti.

Şampiyonluk hakkında konuşan eski futbolcu, “Okan hoca biz şampiyon olacağız diyor ama bunu söylerken gergin, bu da çok normal. Derbiden önce Başakşehir maçına gelmeden herkes ‘Şampiyon’ kelimesinin N’si eksik diyordu. Bu maça gelindiğinde öyle bir geldi ki bu stres normal ama stressiz olursa futbolcular da stressiz olur. Galatasaray öndeyken kolay kolay bırakmadı tarihte şampiyonluğu, geriden geldiği zamanlar da var ama hep yarışın içinde olur. Geçen sene ne oldu, yeni başkan yeni hoca transferler derken özüne döndü.” ifadelerini kullandı.

Ligin gidişatını değerlendiren Nihat Kahveci, “Galatasaray 14 maçlık seri diyoruz, uzun süredir lider diyoruz, Fenerbahçe’nin önüne geçti diyoruz, o kadar iyi diyoruz ama fark 5 puan yine, aşırı farklar yok. Lig devam ediyor, daha çok maç var” açıklamalarında bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*