Resmi Gazete 19 Mayıs 2022 Perşembe | Resmi Gazete bugünün kararları

Günlük olarak yayınlanan Resmi Gazete sayıları, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. ”Bugün Resmi Gazete’de neler var?” sorusu, gündemde yer alıyor.

Yasama kısmı kanunları, yürütme ve yönetim kısmına ait gelişmeler, yargı kısmı kanunları ve günün ilanları Resmi Gazete’de yer alıyor.

Türkiye için değerli pek çok yeni yönetmelik, karar ve bildirilerin yer aldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan 19 Mayıs 2022 tarihli ve 31840 sayılı Resmi Gazete’nin detayları aşikâr oldu.

Letonya vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları seyahatlerde 180 gün içinde 90 gün vizesiz kalabilmelerine ait Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Pekala, 19 Mayıs 2022 Perşembe Resmi Gazete sayısında neler var? İşte, 19 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete kararları…

19 Mayıs 2022 Resmi Gazete

Yürütme ve Yönetim Kısmı

Cumhurbaşkanı Kararları

–– Letonya Cumhuriyeti’nin Umuma Mahsus Pasaport Hamili Vatandaşlarının Türkiye’ye Yapacakları Turistik Gayeli Seyahatlerinde ve Transit Geçişlerinde, 6 Aylık Bir Devirde Toplam 30 Gün Olan Vizesiz Kalış Müddetlerinin Her 180 Gün İçinde 90 Güne Çıkarılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5587)

–– Bitlis Vilayetinde Bulunan Birtakım Alanların Orman Sonları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5588)

–– Kütahya İli, Simav İlçesi, Gökçeler Köyü Hudutları İçerisinde Küçük Sanayi Sitesi İmali İçin Muhtaçlık Duyulan Kimi Taşınmazların Kütahya Vilayet Özel Yönetimi Tarafından Çabuk Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5589)

–– Yalova İli Altınova İlçe Emniyet Amirliğinin, İlçe Emniyet Müdürlüğüne Dönüştürülmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5590)

–– Mülkiyeti Maliye Hazinesi İsmine Kayıtlı Olan Taşınmazların ve Payların Özelleştirme Kapsam ve Programına Alınması, Özelleştirilmesi, Özelleştirme Süreçlerinin 31/12/2025 Tarihine Kadar Tamamlanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5591)

–– Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü Unsurunun (b) Bendi Kapsamında Yapılacak İhalelere Ait Metot ve Asıllarda Değişiklik Yapılmasına Dair Adap ve Asıllar (Karar Sayısı: 5592)

Yönetmelik

–– Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği

Bildirim

–– 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve Buna Bağlı Yönetmelik Uyarınca Karşılıklılık Unsuru Kapsamında Bulunan Ülkeler Hakkında Bildiri

Şura Kararı

–– Güç Piyasası Düzenleme Konseyinin 18/05/2022 Tarihli ve 10978 Sayılı Kararı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*