Şimdiki Zamanın Hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN – Biraz Nostalji

İstanbul sahillerinin sembollerindendir olta balıkçıları… Eski bir radyodan gelen müziğin tınısıyla tüm gün boyunca beklerler oltalarına vuracak balıkları. Semanur Kaya’nın sabırla bekleyerek doğru anı seçip Üsküdar sahilinde çektiği bu fotoğrafta balık tutarken müzik dinlemeyi ihmal etmeyen balıkçılar görünüyor.

Göğe uzanan el

Dünyanın en büyük “Gökyüzü Eli” eşsiz manzarası ve ihtişamıyla sayfamızın en eski gönüllü fotoğrafçılarından Saadet Kandur’un yaratıcı bakış açısıyla bizlere ulaşıyor. Birçok Uzakdoğu ülkesinde benzerleri yer alsa da en büyük ve görkemlisi Kocaeli Kartepe’de, şehir manzarasının en güzel görüleceği yerde bulunuyor. 

Zerzevan efsanesi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bulunan Zerzevan Kalesi, milattan önceye dayanan tarihi ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. Okuyucumuz Gülşen Acar’ın başarılı fotoğrafına bakınca binlerce yıllık geçmişiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yapan kale gizemli tarihe ışık tutuyor.

Huzur kaynağı

Hayatımızın bir parçası olan hayvanlara elimizden geldiğince sayfalarımızda yer veriyoruz. Amacımız masum ve sevimli canlıların yaşamımıza kattığı huzurun yanı sıra yaşam haklarının olduğuna dikkat çekmek, farkındalık yaratmak. Okuyucumuz Nejat Yahya’nın çektiği fotoğraftan da anlaşılacağı gibi şöminenin önünde uzanmış keyif yapan bu sevimli kediye baktıkça insanın içini sıcak duygular kaplıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*