Abdullah Avcı: Bu süreç Trabzonspor’un alışık olmadığı bir süreç

Süper Lig’in 18. haftasında Trabzonspor, Alanyaspor deplasmanına konuk oldu.

Mücadele Akdeniz ekibi Alanyaspor’un 5-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Turunucu-yeşilli takımın golleri Efecan Karaca, Ahmed Hassan (2) Wilson Eduardo ve Yusuf Özdemir’den geldi.

Karşılaşma sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, değerlendirmelerde bulundu.

“Bu durum, geçici olmayan bir durum gibi görünüyor”

Takımın oynadığı oyunu değerlendiren Avcı, “Birkaç konu başlığı üzerinden gideyim. Öncelikle bir oyun üstünden gidelim. Oyunu konuşmak gerekiyor. Planda, oyunun ilk 13 dakikası planı çok doğru bir şekilde uyguladık, baskıları doğru yaptık, 3 pozisyon yakaladık. Kırılma anlarında maçı kendimize çeviremedik. Büyük takım yakaladığını değerlendirir. Gelen ilk top gol oldu, ikinci top gol oldu.

Bu durum, geçici olmayan bir durum gibi görünüyor. 6 isabetli şutun 5’i gol oldu. Bu oyunda var. Oyuna tepki vermemek, kazanmak için içeri girmemek geçici bir durum gibi durmuyor. Önce 4 gol, şimdi 5 gol. Alışık olmadığım bir süreç bu. Rakip bizi bekledi, biz daha hareketli ve iyi olabilirdik. Oyunu kazandılar, tebrik edelim.” dedi.

“Bizim için bir değerlendirme yapmak lazım”

Taktiksel olarak her şeyi denediğini söyleyen Abdullah Avcı, “Formasyonu, oyuncuyu değiştiriyoruz. Bir çıkıyor, tak düşüyor. Bir çıkıyor, tak düşüyor. Alışık olmadığım bir şey. Bizim için bir değerlendirme yapmak lazım. Her şeyi deniyoruz, ekip olarak deniyoruz oyun ve oyuncu üstünden. Geri dönüşler alamıyorsun.” ifadelerini kullandı.

“Bu süreç Trabzonspor’un alışık olmadığı bir süreç”

Trabzonspor tarihinde böyle bir şey olmadığını belirten Avcı, “Hastalıklı bir durum var. Ekip olarak birçok şeyi deniyoruz. Genel bir değerlendirme yapmak lazım. Her şeyi deniyorum, deniyoruz. Geçici bir durum gibi durmuyor. Bu süreç Trabzonspor’un alışık olmadığı bir süreç. Değerlendirmeyi kendi adıma yapacağım.” sözlerini sarf etti.

Yorumcular istifa sinyali olarak değerlendirdi

Abdullah Avcı’nın yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamaların ardından sözlerini yorumlayan beIN Sports yorumcularından İlker Yağcıoğlu, “Abdullah Avcı’nın sözlerinden istifa sinyali aldım.” dedi.

Güntekin Onay, “Ben de aynı şekilde algıladım. Başkan ve yönetimle görüşecek.” yorumu yaptı.

Tugay Kerimoğlu ise “24 saat bekleyelim. Bir şeye tepkisi var. Bir nefeslensin. Sinirli olduğu için böyle şeyler dedi belki de…” ifadelerinde bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*