Bakan Kurum ‘Yarısı Bizden Kampanyası’na yapılan başvuru sayısını açıkladı

Bakan Kurum’un açıklamalarından satır başları şöyle; 6 Şubat’ta hepimizi derinden sarsan bir deprem yaşadık. 11 ilimizi 14 milyon vatandaşımızı derinden etkileyen depremde 50 bin 400 vatandaşımızı kaybettik. Depremin ilk anı itibarıyla deprem bölgelerine vatandaşlarımızın yanında olmak için akın ettik. 85 milyon vatandaşımız el ele verdik. Hızlıca arama kurtarma ve oradaki vatandaşlarımızın geçici barınma ve konteyner ihtiyaçlarını ne ihtiyaç varsa bölge de o ihtiyaçları hızlıca gidermenin gayreti içerisinde olduk. Afetle mücadele zamanla mücadele. Hızlı bir şekilde orada aksiyon almak zorundasınız. Kalıcı konutlarla ilgili süreci başlattık. Depremin üzerinden 15 gün geçti ilk sözleşmelerimizi yaptık. 46.günde temellerimizi attık. Şu an 127 bin bağımsız bölümün yapım süreci başladı. 2,5 ay sonra depremden ilk köy konutlarımızın anahtarlarını verdik. Ardından 650 bin konutumuzun yapım sürecini illerimizin demografik yapısına, oradaki kültürel yapıya uygun, zemine uygun ve en doğru teknikle inşa sürecini yürütüyoruz. Enkaz kaldırma süreci yüzde 84 seviyelerine geldi. Enkaz kalkınca aslında afetin büyüklüğünü daha iyi görüyorsunuz. 11 il etkileniyor, hepsi birbirine komşu iller. Sefeberlik anlayışıyla hem çadırlar kuruldu, hem konteynerler kuruldu. Gençlerimizin vakit geçireceği alanları yaptık. Vatandaşlarımızın ihtiyacını gidereceği her üniteyi yapmaya gayret gösterdik. Vatandaşlarımıza konutlarımızı etap etap teslim edeceğiz. Tüm tedarik zinciriyle ilgili üreticilerle konuştuk. Biz 650 bin konut inşa edeceğiz buradaki demiri, çimentosu, boyası ne ihtiyaç varsa bu ihtiyaçları tedarik etmemiz gerekiyor. Herkes el ele verdi, üretim kapasitelerinde hiçbir problem yok. Dünyanın neresine gidersiniz gidin bu kadar kısa sürede devlet – millet seferber olup deprem bölgesinde 11 iliniz etkilenecek ve hızlı bir şekilde ayağa kalkacaksınız. Kolay bir iş değil bu. Vatandaşlarımıza biz sözümüzü tutacağız. 11 ilimizi el ele verip ayağa kaldıracağız. 

YARISI BİZDEN KAMPANYASI

Bizim birinci önceliğimiz deprem bölgemiz. Bugüne kadar 3.3 milyon konutun dönüşümü sağlandı. İstanbul’da 695 bin konut dönüştürüldü. İstanbul’un hemen hemen ilçemizde bir projemiz var. İstanbul’da 1.5 milyona yakın riskli olduğunu tespit ettik. 1.5 milyonluk konuta ilişkin 200 bini yerinde, gönüllü, rızaya dayalı yerinde yapıyoruz. 100 bin konutumuzu rezerv alanda yapıyoruz. Başvurular neticesinde biz binaların şu an tespitlerine de başladık. Ön tespitler yapılacak. Sizin binanız dönüşüme tabii olabilir bu çerçevede 3’te 2 çoğunluğu sağlayıp gelip biz Yarısı Bizden kampanyasıyla binayı dönüştüreceğiz. Bu bina dönüşmelidir diyeceğiz. Burada da ön tespitimizi yapacağız. TOKİ Başkanlığımızca inşaatını biz yapacağız. En geç 2 yıl içerisinde inşaatımızı tamamlayıp vatandaşlarımıza vereceğiz. Bu süreçte aylık 5 bin 250 lira kira yardımı 10 bin 500 lira taşınma yardımı vereceğiz. El ele verip bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bu yüzyılın dönüşümü olacak. İstanbul bizim sadece bir ilimiz değil. Tarihimiz, kültürümüz, benliğimiz. Nüfusumuzun 5’te biri İstanbul’da yaşıyor. Gelirlerimizin yüzde 50’den fazlası İstanbul kaynaklı. Biz İstanbul’u korumak zorundayız. İstanbul’un dönüşümü milli güvenlik meselesi. Burada da bugüne kadar iradeyi sayın Cumhurbaşkanımız daha da artırmak bu kampanyayı milletimize müjdeledi. Kampanyamıza 77 bin 136 başvuru yapıldı. 1 milyon 600 bin vatandaşımızı ilgilendiren başvuru söz konusu. Gidip binaları yerinde inceliyoruz. 200 bin konut yerinde yapacağımız. İstanbul’un dönüşümü adına tarihimizin en önemli iradesidir. Vatandaşlarımız için oluşturacağımız uydu kentlerde rezerv konutlar üreteceğiz. 

Yeter ki milletiniz için bir şey yapmak isteyin. Biz hem afet bölgesiyle ilgili hem İstanbul ile ilgili bunu yapmak zorundayız. Biz şu an finansına ilişkin bile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Devletimiz güçlü biz devlet millet bir olup bu süreci yöneteceğiz.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Tamamen algılar, iftiralarla milletimizi yanlış yönlendirmek tek yaptıkları iş bu. Sayın Kılıçdaroğlu TOKİ’nin inşaatlarına hiç gitmiş mi? Şimdiye kadar ağızlarına TOKİ’yi doladılar. Niye şimdi TOKİ kıymetli oldu biliyor musunuz? Deprem bölgesinde 143 bin konutumuz ayakta. Bir tane vatandaşımızın burnu kanamadı. Düne kadar TOKİ’yi eleştiriyorlardı. 1984’te kurulmuş TOKİ. 84’te kurulmuş 2002’ye kadar 43 bin konut yapmış 18 senede. Biz 2002’de TOKİ’yi evi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayacak anlayışıyla 81 ilde 1 milyon 200 bin konut üretiyoruz. Anca vaat her şey güzel olacak neden olmadı? 4 yıl geçti. Biz göremedik o baharı. Yolda kalan otobüs gördük, karda kapanan yollar gördük, verilen sözlerin tutulmadığını gördük. Eser, hizmet göremedik. Sayın Kılıçdaroğlu, bu ülke için bu ülkenin bağımsızlığı için bizim milletimizle mücadele ettiğimiz 15 Temmuz’da evde kahve yudumluyordu. 15 Mayıs’tan sonra milletimiz sayın Kılıçdaroğlu’nu siyasetin tozlu sayfalarına kendisini yerleştirecek. Biz işimize odaklandık. Hiçbir zaman yapamayacağımız sözü vermedik. Milletimize 21 yıldır bu gerçekleri anlatıyoruz.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU YOĞUNLUĞU

Tuzla’da yoğun bir başvuru var. Kartal’da kentsel dönüşüme hazırlar. Bin 500 konut hemen o alanda dönüşüme girdi. Kartal’da yaklaşık 20 bin bağımsız söz konusu. Maltepe’de de başvuru sayısı 21 bin bağımsız bölüme geliyor. Şişli başvurunun olduğu yer Fatih yoğun bir başvuru var. Bu vatandaşımızın kendisinin yapmış olduğu hasar tespit. Vatandaşımız da buradaki yoğunluk da İstanbul’daki riskli yapı stoğunu gösteren yoğunluktur.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*