‘Gürültüden seçmene vaatleri duyuramadık’

Sığınmacılar konusuna değinen Akşener, “Seçimi kazanmamız durumunda eylül ayından itibaren başlayarak iki yılda sığınmacıların tümünü Suriye’ye geri göndereceğiz, altı siyasi partinin ortak politikalar metninde de anlaştığımız buydu. Sayın Özdağ, bunu bir yıla almış. Benim açımdan sorun yok, yapılabildiği takdirde bir yılda da gönderilebilir” dedi. 

“Burada benim ısrarla üzerinde durduğum şey, sistem. Yani öznem Sayın Erdoğan değil” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnanılmaz bir güç ve o gücün kendisine de bir ışık gibi yansıması gayreti içinde bir insan kesimi var. Bu gücü bırakmamak için bir sürü hata, kusur, muhtemelen hukuksuzluk var. Oradan ayrılmamak için her yolu denedi. Cumhur İttifakı’nı genişletti ve kadının sahiplendirilmesini ön gören, bunu söyleyen, dört maddenin değişmesine ilişkin talebi olan, bayrağın Türkiye bayrağı denmesine yönelik talebi olan hem Hizbullah’ın hem PKK’nın terör örgütü olmadığını düşünen bir siyasi partiyi aldı Meclis’e getirdi. Yemin töreni ile ilgili bir problem oldu. Seçim öncesinde yemin töreni yapılsaydı HÜDA PAR’ın bir milletvekili bu yemini doğru bulmadığı ifade etmişti, belki de etmeyecekti. Bilmiyoruz, sonuçta bundan kaçınmak için yemin törenini seçimden sonrasına bıraktılar.” 

AK Partililere seslendi 

AK Partili seçmene seslenen Akşener “Özellikle AK Partili seçmenler, Sayın Erdoğan’ı çok sevenler, bu seçimde Sayın Kılıçdaroğlu’na oy versinler ki; biz parlamenter demokrasiye geçiş yapalım ve artık şu rövanş işinden vazgeçelim. Türkiye Cumhuriyeti kuruluş ayarlarına dönsün” ifadelerini kullandı. İkinci turun bir referanduma dönüştüğünü söyleyen Akşener “Sıfır sıfır başlıyor. Bizim burada şansımız iyi” dedi. “Türkiye uzun zamandır kutuplaşma üzerinden yürüyünce bu seçimde de konuşmaya çalışsak da beceremedik” diyen Akşener şöyle devam etti: “Biz ekonomiye dair pek çok konu konuştuk, Sayın Erdoğan devamlı ‘teröristler’, ‘PKK’lılar’ diye bağırdı, mecburen cevap verildi aşırı iftira olunca. Sonuçta sizin o seçmenin ihtiyaçlarına dair önerdiğiniz her bir konu yerine ulaşmadı. Bizim söylediğimiz o seçmenin ihtiyacı olan, olması gereken cümleleri onlara ulaştıramamışız. O gürültüden dolayı. Vaatleri duyuramamışız. Onu gördüm ben. Biz bu konudaki yapacaklarımızı anlatamamışız. Esasen siyaset, vizyonu yarıştırmaktı.” Montajlarla tuzak kurulduğunu söyleyen Akşener “Cumhurbaşkanı’nın bir yalan söylemesi, tuzak kurması, iftira atması kabul edilemez. Bu korkunç bir şey. Başka bir ülkede olsa mahkemelik olur” ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*